2015. június 6., szombat

It must have been an Angel... of course... He's an Angel :)

Neve Tóth Benjamin. Született 2015.06.01., hétfő, 13 óra 20 perckor, Szekszárdon. Anyukája Tóth Krisztina. Apukája Tóth Ákos. (a sok 'tóth torlódás' csupán a "véletlen" műve.. így sikerült :) Névváltoztatásra az esküvő után nem volt szükség.)

A Benjamin egy héber eredetű, fiú gyermek név. Azt jelenti, hogy a szerencse fia... ez elég jól hangzik már "csak így simán" is, anélkül, hogy ismernénk Őt! 
Azért mi nagyon vártuk már, hogy megérkezzen közénk és őszintén szólva mindenki a családban azt hitte, hogy hamarabb érkezik.. május közepéig gondoltuk simán előbújik (s, akkor még Bika jegyben született volna, mint Apukája). Viszont nem jött. Olyan jól érezte magát Anyukája pocakjában, hogy még rá is húzott néhány napot az eredetileg "megjósolt" május végi dátumra. Így lett Ő 2015 június első napjának kis Ajándéka. Egy kis Csoda. Egy Angyal. Aki ezt a két embert választotta szüleinek + a sok rokont a családjának. Tehát mi mindannyian mérhetetlenül hálásak vagyunk Neki, hogy most már közénk / hozzánk tartozik!

Ikrek jegyben született tehát végül (ami eleinte furcsa gondolat volt a Szűz Anyuka és a Bika Apuka mellé - minthogy Ők mindketten igazi Föld jegyként egy "nyugodt, türelmes, földhözragadt" személyiségek). Aztán kezdtünk hozzászokni a gondolathoz, s leginkább a tényhez, hogy márpedig ide egy igazi vérbeli kettős levegőjegy szeretne érkezni - felrázva kicsit ezt a nyugodt életet :) 

Viszont, azért hogy kicsit a földön maradjanak így hárman (egyelőre persze.. amíg nem jön egy kistestvér), az égi konstellációkat megvizsgálva, valamint születésének földrajzi helyét és időpontját tekintve, az aszcendense legalább "passzol" a Szülőkhöz: Szűz a kis drága :)

Íme tehát a kicsi Beni pontos elemzése, részletesen:

Hogyan hat Rád az aszcendensed? - Szűz aszcendens

Csendes és zárkózott személyiséged által nagyon hatékony vagy. Mindig mindent az irányításod alatt tartasz. Mivel a többi jegy ezt könnyen kihasználja, gyakran munkamániássá válsz. Önzetlen vagy és áthat a szolgálat ösztöne, így mindig jól teljesítesz. Szereted, ha minden a helyén van, de ennek megvan az ára is. Kritikus személyiség is tudsz lenni, aki nem tűri a sikertelenséget. Ám a túlzott aggodalmaskodás idegkimerültséghez vezethet. 
A Szűz a földjegy természetes érzékisége, valamint a veleszületett tisztasági vágya közötti ellentétet testesíti meg. Személyiségednek egy része mindig érintetlen és tiszta marad, ám a másik oldala érzéki és termékeny. Ha oldódnak a gátlásaid, kiderül, hogy mennyire élvezed a testi örömöket, ez azonban később lelkiismeret-furdaláshoz vezethet.

Hogyan hat Rád a Nap? - Nap az Ikrekben, a 9. házban

Legfőbb vágyad, hogy önmagad legyél, önmagadért gondolkozz és cselekedj. Legfejlettebb megnyilvánulási fokon legjobb önmagadat szeretnéd adni, így igen különös ösvényeken érsz célba. Hosszú időbe telik, míg megtanulod, semmi más nem lehetsz, csakis önmagad. A személyiség, melyet kiválasztasz magadnak, nincs pontosan definiálva. Csupán arra törekszel, hogy más legyél, mint a szüleid vagy testvéred. Ha a más embernek lenni késztetés naiv formában megmarad, akkor egész életedben rossz gyerek maradsz, aki felrúgja a szabályokat, lázad a tekintélyek ellen és ide-oda csapódik a világban földrajzilag, érzelmileg és társadalmilag egyaránt. Mindezt azért, hogy biztos legyél benne, nem kötötted le egyéniségedet egyetlen helyhez vagy emberhez sem.
Minden tanulási folyamatnak csakis saját akaratodból kezdhetsz neki - és ha ez sikerül, az megoldást jelent számodra, mivel különbözőségi szenvedélyed eredeti és kreatív utat talál üzleti, vagy akár művészi életben, ahol lehetőséged van kitörni.
Megnyugszol, amennyiben életed elég teret nyújt számodra. Minél messzebb kerülsz kezdeti "eredetiségvágyadtól", minél hatékonyabban fordítod át lázadó, szenvedélyes felfedezővágyad intellektuális nagysággá és szociális érzékenységgé, annál magasabbra jutsz a világban, ahol semmi sem korlátoz legjobb éned megvalósításában.
Pályafutásod gyakran kezdődik szabados szerelmi élettel, törvényszegéssel, a hatóságok froclizálásával. Kis szerencsével azonban rugalmasságod és józan eszed kerekedik felül. Ráébredsz, hogy éned valami sokkal stabilabb dolog is lehet. Új pályát választasz kiteljesülésednek, és fejlődési vágyad inkább az építésben, nem pedig a rombolásban éled ki. Minden attól függ, hogyan reagálsz önmagadra. Ezáltal erkölcsi kötelességtudatod eljut arra a fejlődési fokra, ahol a konstruktivitás belső igényeddé válik és kielégít. Soha semmit nem teszel azért, mert a hagyományok vagy valamelyik másik ember ezt mondja neked. Ellenben felnőhetsz - és általában fel is nősz - ahhoz a ponthoz, ahol az okozza a legnagyobb belső megelégedést, ha életed egyenes vonalban, nem pedig céltalan körökben halad. 

Hogyan hat Rád a Hold? - Hold a Skorpióban, a 3. házban

Komolyan veszed önmagad, mély, bölcs és következetes személyiséged képét mutatod. Életfeladatod, hogy a valóságban is beteljesítsd ezt az énképet, ugyanis önmagad vádló angyalaként lelked elzárkózik testi bolondozásaid elől. Gyakran túlzottan kritikus vagy önmagaddal, néha elfogadó, de mindig a lelked tartod szem előtt, mint a mélység és komolyság mércéjét, melyet a gyarló hús nem képes elérni. Erkölcsi mércédet kizárólag a legmagasabb és legáltalánosabb elvek szerint állítod fel, inkább a mennyek és poklok erkölcsét választod, mint hogy a húsra korlátozd magad. Lehet, hogy angyali természetté válsz, lehet, hogy nem; ám a folyamat elején nagy valószínűséggel az ördög gyermeke leszel, aki akár a pokol pereméig is követi ösztöneit. Erős benned a tudat: "Ha én vagyok az ördög gyermeke, akkor azt kell tennem, amint apám kér." Még gyengeségeidben is valamilyen misztikus erő burkol be; belső, talán önmagad számára sem megfogalmazott meggyőződés vezérel. Akkor is tudod, mit csinálsz - és ezzel talán egyedül vagy a világon -, mikor fizikai tested furcsán viselkedik, mikor agyad és szájad megtagadja a világos magyarázatot, még saját magad elől is. Jó adag vértanúszellem lakozik benned. Ha a fejedbe veszed, hogy különleges géniuszod destruktív folyamatokat követel meg, akkor a józan ész és barátaid könyörgése ellenére is teljes lelkeddel veted bele magad a folyamatba. Ugyanígy, ha arra a meggyőződésre jutsz, hogy géniuszod önfejlesztést, önfeláldozást vagy akár szerzetesi életet kíván, akkor efelé indulsz el, és gyakran meg sem állsz a csúcsig. Akaratod igen erős, és mindig kész vagy túlórában dolgozni az önmagad által elővarázsolt személyiségkép oldalán. Ahhoz, hogy önmagaddal és másokkal összhangban élj, illetve, hogy nagy sikereket érj el - amihez minden képességed megvan -, valami olyan kiemelkedő képet idézz meg önmagad számára, melynek megvalósításához fegyelmezett, irányított cselekedetekre van szükség.

Hogyan hat Rád a Merkúr? - Merkúr az Ikrekben, a 9. házban

Minden érzéked éber és éles. Mivel képes vagy finom árnyalatokat is megkülönböztetni a hangok, színek, fények között, érzékennyé válsz a szépségre, igényled, hogy érzékeid művészi - zenei és képzőművészeti - alkotásokkal kényeztesd. Mivel nagyon erősen tudatában vagy minden környező ingernek, ezért idegrendszered nagy terhelésnek van kitéve. Időnként igényled a csendes elvonulást, a tompa fényeket - ilyenkor szabadságra küldheted az érzékeidet. Gyakran egy vadászkutya benyomását kelted, ahogy a levegőbe szimatolva "szagot fogsz", ilyenkor minden "érzékelőd" a külvilág felé fordul. Az élet számodra örömteli dolog, hiszen a világ folyamatosan ellátja feladattal az érzékeidet. Tudod, hogy a számodra kellemetlen látvány, hang vagy illat nem fogja örök időkre megmérgezni az érzékeidet - jön majd a helyére másik, kellemesebb benyomás. Ha pedig ez utóbbi is eltűnik, nem fogsz bánkódni utána, már ott toporog a küszöbön a következő élmény.

Hogyan hat Rád a Vénusz? - Vénusz a Rákban, a 11. házban

Érzelmi válaszaid egyszerű és közvetlen mércét követnek: biztonságra és otthonra vágysz. Mivel ez a vágy életed alapvető késztetése, szerelmi életedben hűséges és odaadó vagy, ehhez mély önfenntartási ösztön társul, mely azonban nem tesz önzővé. Belső éned egy kagylóhéj biztonságos rejtekében bújik meg, egészen addig, amíg meg nem teszed azt az érzelmi lépést, amely biztonságérzetet ad. Ekkor aztán kinyílsz, akár egy bimbó a meleg napsütésben, és szépségeddel ámulatba ejted az egész világot. Nagyon erős benned a félelem, hogy a szerelmed esetleg megsért. Érzékenynek és sértődékenynek tűnhetsz, de nem a felszínes finnyáskodások tekintetében, hanem az olyan nagy dolgokkal kapcsolatban, melyek egész világod megrendíthetnék. Munkára foghatod érzelmeidet, hogy megteremtsd saját biztonságod, és ezáltal az üzleti életben is sikereket érhetsz el, melybe alapvetően anyai vagy apai érzéseket viszel bele. Más módon azonban nem tudsz anyagias lenni. Szereted a szentimentális gesztusokat, de csak akkor, ha szívből jönnek. A kényszeredett csók, a kötelező ölelés semmit sem jelent számodra. Érzelmi vonzódásaidat elsősorban nem a külső határozza meg.

Hogyan hat Rád a Mars? - Mars az Ikrekben, a 9. házban 

Energiáid természetes módon folynak a kalandos vállalkozások felé. A mozgalmasság - akár testi, akár lelki értelemben - létfontosságú számodra, akkor tudod kihozni magadból a legtöbbet, ha aktívan - és lehetőleg nagy sebességgel - dolgozol, játszol, élsz. Ritkán unatkozol, és ritkán válsz unalmassá, de megnehezíted mások életét azzal a vadsággal, amellyel éled az életet. Rendkívül erősen tudatában vagy a környező világnak, érzékeid élesek, gyorsak, általában pontosak, gördülékenyen fogalmazod meg élményeidet. Az energia akadálytalanul áramlik a nyelvedhez, jobb mesélő vagy, mint hallgató. Általában bőbeszédű vagy, észrevételeid alaposak, akár szóban, akár írásban teszed őket. Ha összpontosító erőd fejlett, ez a jegy igen értékessé válik, ha nincs, energiáid szétszóródnak. Van benned valami bujaság, szereted a szerelem testi kifejeződését, a szexualitást valódi jelentőségénél többre értékeled, és ezáltal az tényleg jelentőssé válik életedben. Az energiák szellemi és fizikai hajtóerőként is működnek esetedben; ez olyan jellegzetes bolygóállás, melyben az ép testhez biztosan ép lélek tartozik. Soha nem hanyagolhatod el testi egészségedet azzal, hogy hagyod, az energiaáradat elzárja lelked csatornáit. Hasonlóképp káros, ha az érzéki gondolatok - melyek időről időre megpróbálnak fölébed kerekedni - blokkolhatják tudatodat. Ha engeded, hogy a szexuális ösztönök negatív reakciói - féltékenység, irigység, gyűlölet - megkaparintsák lelked, frusztrálttá válhatsz. Két dologért kell folyamatosan megküzdened: a tudati kontrollért és a testi erélyért.

Hogyan hat Rád a Jupiter? - Jupiter az Oroszlánban, a 11. házban

Számodra az a lehetőség tűnik különösen vonzónak, amely alkalmat ad arra, hogy felvillantsd különleges képességeidet és erényeidet. Soha nem végzel olyan munkát, mely a háttérben zajlik, bármennyit fizetnének is érte. Inkább egy rosszabbul fizetett állást végezhetsz, azonban, ha úgy érzed, nem becsülnek, mogorva lézengővé válsz. A színpad vonzásában élsz: ha nem lesz belőled hivatásos színész, akkor saját életedből csinálsz színpadot, és azon játszol, hogy a számodra legfontosabb jellemvonásaiddal arass sikert. A pénz másodlagos szerepet játszik az életedben, hacsak nem az önigazolást szolgálja valamiképp. Ebben az esetben viszont nagyvonalú pénzszerző és egyben nagyvonalú pénzköltő személyiséget eredményez. Ha valaha is takarékoskodsz, azt csak azért teszed, hogy később az egód kielégítésére fordíthasd. Életed során mindig a csúcsokra vezető utakban látsz lehetőséget, melyeket meghódítva büszkén - és mindenki számára jól láthatóan - feszíthetsz. Akkor iparkodsz a legjobban, ha elégedett vagy a hatással, melyet közönségedre teszel. 

Hogyan hat Rád a Szaturnusz? - Szaturnusz a Nyilasban, a 3. házban 

Az önigazolást absztrakciókon keresztül keresed, életedet a tökéletes életfilozófia elsajátításával igyekszel uralni. Hatalom, jólét, társadalmi rang nem győz meg léted jogosságáról, ugyanígy a hírnév sem, hacsak nem valamilyen intellektuális vagy spirituális teljesítménnyel érdemled ki. Szellemi és fizikai mozgástered nem korlátozott, az életben nyitott elmével, figyelmesen haladsz előre, és ennek az elmének a jóllakatása jelenti számodra a legnagyobb kielégülést. Ez a bolygóállás nem fog komplexusokkal akadályozni, mivel alig hordoz alsóbbrendűségi érzést. A Szaturnusz ebben az állásban valójában a felsőbbrendűségi tudat jelenlétére utal, mégpedig annak tiszta, közvetlen formájára. Őszintén, szívből jövő elismeréssel tekintesz saját képességeidre, és szemernyi kételyed nincs afelől, hogy te is vagy legalább olyan jó - szellemileg és fizikailag -, mint bárki más. Nem érzed, hogy a világ visszatartana, vagy bármiféle pszichológiai szükség hajtana belülről. Jelszavad az élet - különösen a tudat élete -, és ha egy kis esélyed is van rá, bejárod a világ - és a szellem - mind a hét tengerét. Intelligenciáddal, illetve valódi értékekkel érsz el sikereket, közben pedig őszintén - és nem feltétlenül öntelten - a szíved mélyén úgy érzed, megérdemelted. Bármilyen munkát is végzel, a mentális vagy a szellemi kiválóságban találsz önigazolást, önmagad elé igen magas mércét állítasz, ezért bármilyen területen is dolgozol, valószínűleg a válladra veszed a vezetés terhét.

Hogyan hat Rád az Uránusz? - Uránusz a Kosban, a 8. házban

Ha a Jupitered is a Kosban áll, akkor nagyon figyelmesen olvasd el ezt az elemzést, és kapcsold össze a Jupiter-értelmezéssel. A Kosban álló Uránusz arra ösztönöz, hogy az ember közvetlenül, a világra nyitottan fejezze ki géniuszát. Éppen ezért vidám nyíltság vesz körül, amely nagy nyíltszívűséget, egyszerűséget és vonzerőt kölcsönözhet Neked. Megbízható, szilárd érzéked van saját értékeid megítéléséhez, illetve elhiszed, hogy tapintatlan és durva lesz személyiséged. Vigyáznod kell, mert független szellemed miatt könnyen magányos farkassá válhatsz. Szellemed gyors, fogékony, könnyed, képes vagy azonnal megérteni és gyakorlatban is felhasználni a mechanikai részleteket. Jellemződ a rámenősség, ritkán riadsz vissza a saját gondolataidtól, vagy attól, hogy hangot adj ezeknek. Nagy fontosságot tulajdonítasz annak, hogy megértsenek, és - amennyiben úgy érzed, valamit félreértett a beszédpartnered - beleadsz apait-anyait, hogy megértesd magad. Szeretsz cselekedni - mind szellemi, mind fizikai értelemben -,ritkán tétlenkedsz. Nem természeted a lustaság, függetlenül attól, mit csinál a tested, az agyad szüntelenül jár. Ahhoz, hogy úttörő szellemed a legjobban kihasználhasd, meg kell tanulnod összpontosítani.

Hogyan hat Rád a Neptunusz? - Neptunusz a Halakban, a 6. házban

Mire a Vízöntőket elhagyó Neptunusz a Halakba lép, túl leszel a jelentős személyes és társadalmi változásokon, és kezded megérteni az új rendet. Amint megérted, mi történik a millennium első évtizedeiben, szabad utat engedsz természetes pszichés képességeidnek. Megerősödik az idealizmus és az önfeláldozás szerepe. A pénz és a jólét új jelentést nyer. Az ember sokkal inkább felismeri önmagában a másikat. Meg kell ragadni annak lehetőségét, hogy ráébredj, nincs is olyan nagy különbség saját és mások vágyai között. Lehetőség nyílik rá, hogy a nagyobb társadalmi jólétért munkálkodj. Elengedhetetlen, hogy megérzéseidre hallgatva bízz és kockáztass, így lehet csak áthidalni a nemzetek és egyének közti szakadékot. Az önmagadra való figyelés - fizikai, érzelmi és spirituális értelemben egyaránt - természetessé válik. Ügyelned kell rá, hogy ne kerekedjen felül az a hajlam, mely hatására a képzeletet és a víziókat nem támasztod alá konkrét megvalósítási tervekkel. 

Hogyan hat Rád a Plútó? - Plútó a Bakban, a 4. házban

2008-tól a Plútó szűrőjén át érezzük a Bak hatását. Egyre nő a szabadságból való kiábrándultság, illetve a csábítás, hogy falakat, nyilvánvalóan téves korlátokat építs magad és a félelmeid közé. Itt az idő, hogy megvizsgáld rettegéseidet! Amennyiben egy kis világ vagy, a makrokozmosz egy mikrokozmosza, tedd fel a kérdést magadnak, hogy a világ problémái miképp tükröződnek a lelkedben. 
Keresed az elszigetelődést, minden lehetséges szerencsétlenségtől meg akarod védeni magadat. Ehelyett inkább törekedj az oltalom és a biztonság attitűdjét kifejleszteni magadban. A Plútó Nyilas tranciztaja kínál erre kitűnő lehetőséget. Vajon szilárd spirituális eszméket hozott az életedbe, vagy ezek az eszmék szétszóródtak? A halál is efféle szétszóródás. Az élet arra való, hogy az egyéni lehetőségek magjait tettekben egyesítsed. Elzárkózás helyett inkább az összetartozást fejlesszed ki magadban.  

Nos, azt hiszem nem lesz unalmas élete a kis Angyalkának - mondjuk Anyukájának és Apukájának sem :) Én, a magam részéről - mint az egyik nagynénije ennek a kicsi fiúnak - azt kívánom Neki és persze a szüleinek, hogy legyen csodálatos, élményekben gazdag, egészséges, szeretetteli, boldog, szerencsés (bár a nevét már jól megválasztotta ehhez), hosszú élete ezen a Földön!

Édes kicsi Angyalka, az Isten Éltessen nagyon-nagyon sokáig!!! 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése